(18)

Plusbarn - High Need Babies på svenska

e-bok


Ett plusbarn, high need baby, är ett barn med "extra allt". De är intensiva, aktiva, uttömmande, krävande, dåliga på att sova och lugna sig själva, har matproblem, är missnöjda, oförutsägbara och superkänsliga. Att bli förälder till ett plusbarn kan vara väldigt utmanande då det ofta känns som om man inte kan göra någonting rätt.

Plusbarn – High Need Babies på svenska , vänder sig till dig som är förälder åt den här typen av barn. Med en uppmuntran som är fri från pekpinnar och råd tar författaren med dig genom de olika stadierna i föräldraskapet – från graviditeten till storbarnstiden – och ger dig som förälder stöd och bekräftelse i ditt sätt att uppfostra just ditt barn, som råkat födas med lite mer känslor än andra bebisar.

Boken kan även läsas av anhöriga och BVC-personal för att öka förståelsen och stödet till plusbarnsföräldrar.



3.8

18 recensioner

Mirelle

2021-05-18

Detta är den mest värdefulla boken jag någonsin fått förmånen att läsa. Jag och min man visste inte att det fanns ett ord som beskrev vår sons speciella karaktärsdrag, förrän nu. Det finns så otroligt lite kunskap om dessa barn - jag har försökt få mer information från både BVC och förskola utan resultat. Ingen har hört talas om plusbarn som definition! Att kunna peka på denna bok är så viktigt! Att som bonus få försonas med sig själv - att alla sömnlösa nätter, dagar fulla av skrik och missnöje inte på något sätt varit mitt eller en traumatisk förlossnings fel. Vikten som lyfts från ett par självkritiskt nedtyngda axlar. Det är en gåva som är svårslagen. Tack, både till författare och till er föräldrar som gjort denna bok möjlig. Vilken otrolig insats ni har gjort! Varma hjärtan som inspirerar!

Marie

2020-10-11

UNDERBAR!! Fick verkligen en självförtroendeboost då författaren flera gånger påpekar att det inte är föräldrarnas "fel" att ens barn är på det här viset.