(144)

Pitbull

ljudbok och e-bok


Journalisten Heloise Kaldan skriver en artikel om Röda Korsets vaktjÀnst, ett system dÀr volontÀrer ger en hjÀlpande hand till mÀnniskor som ligger pÄ sin dödsbÀdd. Under researcharbetet möter hon Jan Fischhof, en cancersjuk Àldre man frÄn Södra Jylland. Han berÀttar för Heloise att han i sin ungdom var inblandad i ett mord, som han nu fruktar att Gud kommer straffa honom för.

Heloise vÀgrar tro att Jan Àr en kallblodig mördare och börjar grÀva i vad som hÀnde offret, en man som kallades för Pitbull. Hon upptÀcker att hÀndelsen har en koppling till ett fall frÄn slutet pÄ 1990-talet, dÄ flera unga kvinnor försvann spÄrlöst. I jakten pÄ sanningen tar hon Äterigen hjÀlp av sin gamle vÀn, mordutredaren Erik SchÀfer.

I en kamp mot klockan mÄste Heloise ta reda pÄ vad som verkligen hÀnde innan Jan tar sitt sista andetag. Vem var Pitbull? Hade Jan nÄgot med hans död att göra? Och vem kan Heloise lita pÄ nÀr bÄde de anhöriga och polisen ljuger?

ANNE METTE HANCOCK Ă€r född i GrĂ„sten i Danmark och har bott i bĂ„de USA och Frankrike. Hon Ă€r utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin familj. Hennes första bok, Likblomman, har vunnit Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsĂ„gs hon till Årets danska författare. Äppelmannen Ă€r den andra boken om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik SchĂ€fer. Pitbull Ă€r den tredje.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.9

144 recensioner

Yvonne

2024-02-08

SĂ„ bra! Vilket slut! Bra upplĂ€sare 😊

Tom

2022-09-23

Hancock bra som alltid.

Mona

2022-08-21

LĂ€s den