(15)

Pirata

ljudbok och e-bok


Lika delar nervpirrande roman och tÀt thriller

Nick jobbar som bilförsÀljare i Kalifornien. Han har en fru och en son och livet rullar pÄ, tills en dag nÀr han blir överfallen och skjuten i huvudet av en potentiell kund. DÄ rasar allt: Han förlorar sitt ena öga, jobbet, sin fru, vÄrdnaden om sin son och sin sjÀlvrespekt.

Han beger sig till Mexiko för att slicka sina sÄr. HÀr hÀnger han med lokalbefolkningen, som ger honom smeknamnet Pirata pÄ grund av ögonlappen, surfar och dricker. En av hans polare, Winsor, har en fru som heter Meagan. Mot sin vilja kÀnner sig Nick alltmer dragen till henne. NÀr Meagan en dag söker upp honom och berÀttar att hon har tagit livet av Winsor efter ett övergrepp, tvekar Nick inte att hjÀlpa henne att göra sig av med kroppen. De inleder ett förhÄllande och i Meagan och hennes tvÄ söner har Nick plötsligt nÄgot som liknar en familj igen. Men nÀr en kropp flyter upp pÄ stranden och en förtegen FBIagent dyker upp i byn, tvingas Nick inse att man aldrig helt kan surfa sig bort frÄn sitt förflutna.

Patrick Hasburghs surf noir-roman fÄr dig att skratta, grÄta och hÄlla andan. Det Àr lÀsupplevelse du sent kommer att glömma, oavsett om du gillar att surfa eller bara vÀlskrivna romaner med oförglömliga karaktÀrer.

***

PATRICK HASBURGH Ă€r före detta manusförfattare, producent och regissör för film och tv. Han Ă€r mest kĂ€nd för 21 Jump Street och Aspen Extreme. År 2000 lĂ€mnade Patrick Hasburgh show business för att Ă„ka skidor, surfa och skriva skönlitteratur. Hans första roman blev nominerad till Shamus Award, Pirata Ă€r hans andra roman.


UpplÀsare: Magnus Roosman
LĂ€ngd: