(928)

Pilgrim

ljudbok och e-bok


Succéserien Oxen blir TV-serie och fÄr en lysande fortsÀttning!

En grupp krigsveteraners vÄldsamma död utreds och en lÄng skugga faller över den tidigare jÀgarsoldaten Niels Oxen och hans gamla vÀn pÄ PET, Margrethe Franck. Tyngd av skuldkÀnslorna över att ha slagit ihjÀl oskyldiga försvinner Oxen, till synes pÄ en vandring utan slut. Franck blir avskedad frÄn PET.

DÄ den tidigare PET-chefen Axel Mossman söker deras hjÀlp med ett enkelt uppdrag ser det ut som att ett streck dras över vad som tidigare hÀnt. Franck och Oxen ska bistÄ de danska skattemyndigheterna genom ett hemligt köp av bankuppgifter i Panama.

De antar uppdraget och söker samtidigt svar om det förflutna som plÄgar dem. NÀr de plötsligt Àr en mystisk mördare pÄ spÄren avtÀcks samband. Men ocksÄ att de befinner sig i en livsfara.

Jens Henrik Jensen (f 1963) har med framför allt den hyllade Oxen-serien skaffat sig hundratusentals lÀsare i Sverige. Pilgrim Àr den sjÀtte fristÄende delen om Niels Oxen. PÄ svenska har Àven trilogin om Nina Portland utkommit.

Jens Henrik Jensen bor pÄ Jylland i Danmark med sin familj. Första sÀsongen av en nyskapad dansk TV-serie, baserad pÄ inledningen av Oxen-serien, Àr fÀrdig för visning runtom i vÀrlden.

Om del 5 i Oxen-serien, Gladiator: Mycket vÀlskrivet, dramatiskt och fÀngslande Kapprakt


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.3

928 recensioner

Pia

2024-05-07

En av de bÀsta i serien. Och som sig bör en hommage till upplÀsaren herr Sauk!

Carina

2024-05-02

Älskar!

Lena

2024-04-30

Jag har lÀst och lyssnat pÄ hela serien med stor behÄllning.