(11)

Pengarna

ljudbok och e-bok


En dag pÄ vÀg hem frÄn skolan hittar Henrik en portfölj slÀngd i ett dike. Han blir nyfiken pÄ vad den kan innehÄlla, och tar med den hem och bryter upp lÄsen. NÀr han öppnar portföljen blir han alldeles förstummad.

Den Àr full av sedelbuntar! Han bestÀmmer sig för att inte sÀga nÄgot till nÄgon, och han fortsÀtter hÄlla vÀskan gömd i sitt rum.

Plötsligt kan Henrik köpa allt han önskar sig, och nÀr hans bÀsta kompis Johan tappar bort sin nya mobil vill han gÀrna hjÀlpa honom. Samtidigt vÄgar han inte berÀtta om pengarna för nÄgon, eftersom han Àr rÀdd att de ska tas ifrÄn honom.

Detta Àr en bok om att fÄ det man önskar sig allra mest, men inse att det inte betyder att allt blir som man har tÀnkt sig. En bok om krocken mellan dröm och verklighet, och om hur tungt det kan vara att bÀra pÄ en hemlighet.

Med böcker som ”Gregorius”, ”Rekviem för John Cummings” och senast, ”Midsommarnattsdrömmar”, har Bengt Ohlsson tilldelats utmĂ€rkelser och vunnit en stor lĂ€sarskara. Han skriver Ă€ven i dramatik och krönikor. Det hĂ€r Ă€r Bengt Ohlssons första bok för unga lĂ€sare.



3.1

11 recensioner

Michaela

2021-09-08

TyvÀrr blir den lite lÄngtrÄkig för mig