(0)

Pamela

e-bok


Den unga, fromma Pamela Andrews Ă€r tjĂ€nsteflicka hos mr. B, en rik landĂ€gare i 1700-talets England. Efter mr. B’s mor död försöker han förföra Pamela, som trots försiktig attraktion avvisar honom. Han ger sig inte utan ökar sina pĂ„tryckningar och Pamela kĂ€mpar för att behĂ„lla sin vĂ€rdighet och moraliska kompass.

Pamela var en stor sensation nÀr den först publicerades. Med sitt fokus pÄ klassklyftorna och kvinnors begrÀnsade rÀttigheter satte den fingret pÄ samtidens utmaningar och problem. Richardson vÀver samman dramatik, moraliska dilemman och kÀrlekens komplexiteter i denna berÀttelse om en ungs flickas kamp för sjÀlvrespekt och Àkthet i en vÀrld prÀglad av makt och hierarkier.

I översÀttning av Ingrid Ingemark.

SAMUEL RICHARDSON [1689-1761] var en engelsk författare. Med sin debut Pamela [1740] skapade han den första brevromanen, som Àr en av de första variationerna pÄ den klassiska romanen och en av de mest populÀra under de kommande Ärhundradena. Förutom Pamela vann han stor framgÄng med romanerna Clarissa och Den engelske baroneten sir Charles Grandisons historia.