(2)

Pakten

ljudbok


En man som sÀger sig vara författare och i desperat behov av en bÀrande idé till den roman som skall ta honom ur hans prekÀra ekonomiska situation, fÄr ett telefonsamtal av en för honom okÀnd man. Mannen sÀger sig ringa pÄ uppdrag av ett Àldre par, vars son försvann för mer Àn 30 Är sedan och att han, den uppringde, var nÀrvarande nÀr det hÀnde. FörÀldrarna till den försvunne pojken vill, i ett sista försök att förstÄ vad som hÀnde, trÀffa honom i samma miljö för att se om det kan trigga hans minne. Den uppringde förstÄr inte vad det handlar om. Han kÀnner sig krÀnkt och förorÀttad av den ovÀntade kontakten med den okÀnde mannen.

I sin ensamhet börjar han att dra sig till minnes att han som barn tillbringade en sommar pÄ en gÄrd i SmÄland hos en klasskamrat, men det Àr ocksÄ allt.

En plötslig insikt fÄr honom att kÀnna att samtalet i sjÀlva verket Àr en gÄva, att försvinnandet Àr idén han behöver till sin roman. Han bestÀmmer sig för att resa dit och möta den försvunne pojkens förÀldrar, och pÄ sÄ sÀtt fÄ material till romanen han skall skriva .... och sedan ...