(184)

Ormguden

ljudbok och e-bok


PÄ havsbottnen i det iskalla vattnet utanför ön Nantucket pÄ USA:s östkust ligger vraket av det italienska lyxfartyget Andrea Doria. Men vad fÄ kÀnner till Àr att skeppet gömmer en ovÀrderlig artefakt frÄn förcolumbisk tid - en skatt som utgör nyckeln till en gÄta som kostat mÄnga mÀnniskoliv.

Kurt Austin som leder specialteamet frÄn NUMA, Nationella byrÄn för undervattens- och marinarbeten, dras in i det farliga spelet nÀr han rÀddar livet pÄ en kvinnlig marinarkeolog, Nina Kirov. Hon blev överfallen i vattnet utanför Marockos kust av yrkesmördare som lejts av Halcon, en mÀktig industriman frÄn Texas. Nina Kirov har funnit ett skulpterat stenhuvud, som kan vara ett möjligt bevis pÄ att Christofer Columbus inte var den första europén som nÄdde fram till Amerika.

Detta blir upptakten till Kurts och Ninas livsfarliga uppdrag att avslöja Halcon och hans planer pÄ att tillskansa sig makt genom vÄld och ödelÀggelse och dÀrefter bilda en helt ny nation av USA:s sydvÀstra stater och Mexiko.

NÀr Kurt Austins elitgrupp frÄn NUMA kommer Halcons konspiration pÄ spÄren avslöjas en sensationell teori: Columbus kan ha gjort en femte, hittills okÀnd resa till Amerika för att söka efter en fantastisk skatt. Och djupt nere i Andrea Dorias övergivna stÄlskrov gömmer sig inte bara svaret pÄ vad Columbus kan ha funnit utan ocksÄ vilket öde USA skall gÄ till mötes.

”Cussler Ă€r svĂ„rslagen.”

Daily Mail

”Kungen av Ă€ventyr.”

Sunday Express

”En ny roman av Cussler Ă€r som ett besök av din bĂ€ste vĂ€n.”

Tom Clancy

Clive Cussler Àr en av vÀrldens största Àventyrsförfattere och har sÄlt mer Àn 120 miljoner böcker.


UpplÀsare: Magnus Schmitz
LĂ€ngd:

3.7

184 recensioner

Leif

2023-09-03

Alltid spĂ€nnande och underhĂ„llande med Cussler!😊

mikael

2023-08-21

man vet vad man fÄr med Clive.

Peter

2023-08-06

somnade hela tiden