(19)

Ormen i mig

e-bok


Majken har lÀmnat ormen bakom sig. Sjukdomen. Den som har plÄgat henne sÄ lÀnge.

Nu Àr det nya Majken som gÀller! Som pluggar till journalist. Som ska ta dykcert. Som trÀffar bÀsta vÀnnen Edith och blir kÀr i Viktor - och kanske i Karl. Som lyser upp ett rum.

En Majken som Àr frisk, som hÄller sina rutiner och aldrig mer ska krÀkas.

Men ormen ger sig inte utan kamp. Ibland sticker den fram sitt giftiga huvud och öppnar gapet. Och Majken sugs in, igen.

Kommer hon nÄgonsin att bli fri?

Anna Ehn skildrar Majkens kamp för att bli slutgiltigt fri frÄn Àtstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Det Àr ocksÄ en berÀttelse om vÀnskap och kÀrlek, och om skrivandets kraft. Och om friheten i att dyka djupt ner under vattnet.

Anna Ehn (född 1970) Àr författare och journalist. Hon debuterade 1995 med den kritikerrosade romanen VÄrfrost om 12-Äriga Klara som blir svÄrt anorektisk.

Sagt om Ormen i mig:

"Hur ska man skriva om Àtstörning och den svÄra vÀgen ur det sÄ att det blir begripligt? Jo, precis just som Anna Ehn gör, i till synes aningslös dagboksform, rakt upp och ner, dag efter dag mellan hopp och förtvivlan."

UNT 1/8-2021

"Alla borde lÀsa denna bok, den visar en verklighet, naken och Àrlig. LÀs den för att lÀra sig nÄgot om sjukdomen, lÀs den för att lÀra dig nÄgot om dig sjÀlv eller lÀs den bara för att. Bara du lÀser den! "

@batzybooks

"En stark och gripande bok om ett oerhört viktigt Àmne!"

@alskar_att_lasa

"Jag tycker att all skolpersonal pÄ högstadieskolor och gymnasiet samt personal pÄ ungdomsmottagningar bör tipsas om att lÀsa. Varje skolbibliotek pÄ högstadiet och pÄ gymnasienivÄ borde Àven ha en kopia. Kanske förÀldrar eller stödgrupper för anhöriga till ungdomar och vuxna med Àtstörningar har nytta av denna för en större insikt."

@laslustan

"Det Àr sÄ vÀlskrivet och trovÀrdigt. Jag blir sÄ berörd och engagerad. SprÄket Àr sÄ bra. Det Àr knivskarpt."

@sarasbokhyllor

"Jag (strÀck-)lÀser med tÄrar i ögonen, hopp i bröstet, pyrande ilska, förtvivlan, medkÀnsla, empati. Det Àr en oerhört skickligt skriven bok."

@boksann

"Ormen i mig Àr lÀsning som drabbar mig sÄ att det blir svÄrt att recensera boken. Jag kÀnner sÄ mycket med Majken, berÀttelsens huvudperson. Att boken Àr skriven i dagboksform gör ocksÄ att tilltalet blir sÄ personligt."

@1bok2katter3kopparte

"Jag tror aldrig jag lÀst en sÄdan ingÄende, intressant och trovÀrdig historia om Àtstörningar innan."

@tankaromlitteratur



3.8

19 recensioner

m

2023-09-02

SÄ bra skildring av hur ett liv med en Àtstörning kan vara. Jag gillar Àven inlÀsningen!