(0)

Operation Tornseglaren

ljudbok och e-bok


Hösten 1952. Viktor börjar repa sig frÄn det livsfarliga uppdraget i Lettland och fÄr i uppdrag att infiltrera Stay Behind för att försöka kartlÀgga eventuella ryska mullvadar i organisationen. Samtidigt utförs ett hemligt uppdrag med spionflygningar in över den baltiska kusten för att fotografera av hela kustremsan. En av piloterna blir beskjuten av finkalibrig eld och tvingas nödlanda pÄ stranden i Lettland - ensam i fiendeland.

Nu sĂ€tts hela den svenska underrĂ€ttelsetjĂ€nsten pĂ„ prov. Kan de lita pĂ„ sin agent ”Valdemar” i Riga eller Ă€r han i sjĂ€lva verket ersatt av en NKVD-agent? Statsministern, flygvapenchefen och utrikesministern iscensĂ€tter en raffinerad rĂ€ddningsoperation. Viktor fĂ„r avbryta sin undersökning av Stay Behind och fĂ„r order, mot sin vilja, att snarast bege sig till Lettland för att hitta den försvunna piloten. Återigen mĂ„ste han riskera livet pĂ„ baltisk mark.

"Operation Tornseglaren" Àr en hyllning till de Ätta J29-piloter som hösten 1958 utförde spionflygningar in bakom jÀrnridÄn.

Boken Àr andra delen i serien och en fristÄende fortsÀttning pÄ "Svart natt, röd gryning".


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd: