(6)

Ondskans ekon

ljudbok och e-bok


Ondskans ekon Àr en gripande och hÀnsynslös roman om nÀr det förflutna kommer tillbaka och hemsöker oss. Islands frÀmsta deckarförfattare Arnaldur Indridason Àr tillbaka med en ny karakteristisk spÀnningsroman.

En kvinna hittas mördad i sin lÀgenhet i Reykjavik. PÄ hennes skrivbord hittas en lapp med kriminalinspektör Konrads telefonnummer. Kvinnan hade tagit kontakt med honom strax innan sin död och bett om honom att söka efter det barn hon lÀmnat bort femtio Är tidigare. Den nu pensionerade inspektören nekade henne hjÀlp, men driven av Änger börjar han göra efterforskningar för att förstÄ vad som hÀnt barnet. SpÄren leder honom till en religiös sekt, dÀr hemska hÀndelser verkar ha utspelat sig. Ju mer han grÀver i fallet, desto svÄrare fÄr han att vÀrja sig nÀr det visar sig att spÄren vÀvs ihop med smÀrtsamma minnen frÄn hans eget förflutna och ekon av ondska frÄn lÄngt tillbaka i tiden.

Ondskans ekon Àr en stark bok om synder, skuld och Änger. Det Àr den tredje boken i serien om den pensionerade kriminalinspektören Konrad.


UpplÀsare: Duncan Green
LĂ€ngd: