(16)

Ond tro

ljudbok och e-bok


»En isande inblick i en tryckande vÀrld, dÀr onda tankar och onda handlingar rör sig strax under ytan.« The Observer

»Gillar man en deckargÄta i kombination med tragiska levnadsöden och relationer sÄ har man en underhÄllande lÀsstund framför sig.« Daniel Gustavsson, BTJ

»En drabbande roman om hur ett samhÀlle pÄverkas av ett brott.« Epiloger

NĂ€r sjuttonĂ„riga Emma skiljs frĂ„n sin vĂ€n Abigail pĂ„ en fest ute i skogen tror hon - som de flesta tjejer i hennes Ă„lder – att deras liv bara har börjat. Men mycket kommer att hĂ€nda den natten, och hon kommer aldrig att fĂ„ se Abigail igen.

Försvinnandet skapar sprickor i fasaden i smĂ„staden Whistling Ridge, som under ytan bubblar av bittra fejder och motsĂ€ttningar. Även inom Abigails familj finns det mĂ„nga frĂ„gor att stĂ€lla - till Noah, den Ă€ldre bror som Abigail svikit; till deras yngre bror Jude, som fortfarande haltar efter ett övergrepp i barndomen; till mamma Dolly och pappa Samuel, med deras respektive relationer till den eldige predikant som hĂ„ller staden i sitt grepp.

Vad som helst kan hĂ€nda i Whistling Ridge, denna krutdurk av smĂ„stadsilska. Det enda som behövs Ă€r en gnista – till exempel sanningen om vad som hĂ€nde den dĂ€r kvĂ€llen ute vid Tall Bones


I översÀttning av Boel Unnerstad.

ANNA BAILEY Àr en brittisk kriminalförfattare vars debut Ond tro [Tall Bones] har gjort succé vÀrlden över. Bailey har sjÀlv bott vid Klippiga bergen i Colorado, dÀr boken utspelar sig. Hon har ocksÄ hÀmtat influenser frÄn tv-serier som Twin Peaks och True Detective. Numera Àr hon bosatt i Frankrike.