(4)

Om vi bara kunde byta kroppar med varandra

e-bok


Kung B Àr 17 Är och bor i ett kÀllarförrÄd i Liljeholmen i Stockholm. UtslÀngd, utfryst, uthÀngd. Det enda han fick med sig hemifrÄn var ett par korvsmörgÄsar frÄn mamma och ett kyligt sms frÄn pappa. Förr hette han Bella. Men det var aldrig han.

Queen O har levt under jord i flera Är. Hon kommer frÄn Iran och har inte rÀtt att stanna i Sverige. Inget skyddsbehov. Att hennes egen familj har försökt drÀnka henne och angett henne för myndigheterna spelar ingen roll. Hon kommer att tvingas tillbaka. Och i Iran Àr det dödsstraff pÄ att vara som hon, att vara född i fel kropp.

Under nÄgra varma, hetsiga sommarveckor fÄr vi följa Kung Bs och Queen Os liv i Stockholm. De festar, grÄter, Àlskar, snor plÄnböcker och hamnar i slagsmÄl. Hela tiden finns Ängesten dÀr: Vad ska det bli av oss, varför vill de inte ha oss? Om vi bara kunde byta kroppar med varandra!

Johanna Nilsson Àr en mÀstare pÄ starka kÀnslor, bÄde glÀdje och sorg. Hon beskriver utanförskapet sÄ tydligt, man kÀnner att man Àr dÀr, i kÀllarförrÄdet, och man kÀnner deras Ängest. Men ocksÄ glÀdjen och kÀrleken mellan dem.