(1)

Nu, imorgon!

e-bok


"Lika mycket 2005 som 1968 ... det kan verka som en tid för lÀngesedan, men den Àr nu." Expressen

"Året Ă€r 1968.MĂ„naden Ă€r maj. Dagen Ă€r, nej, det spelar ingen roll. En dag som alla andra, eller en dag som förĂ€ndrar allt."Li, Anders, Helena, Micke. Vi möter fyra unga mĂ€nniskor under ett dygn i Göteborg 1968.Li, som protesterar mot bombningarna i Vietnam och kopierar tvĂ„tusen FNL-flygblad, och skolkar för att dela ut dem.Anders, som hukat för sin bror och far hela livet, som Ă€r den första i familjen som fĂ„r chansen att lĂ€sa, att bli nĂ„got, och som Ă€r olyckligt förĂ€lskad i vĂ€nnen Li.Helena, som har hoppat av skolan och har ett rivningskontrakt och jobb i biljettkassan pĂ„ bion, som springer vĂ„rdoftande gator fram, lycklig med sitt röda hĂ„r, sandaler och lĂ„ng kjol. Och som vĂ€ntar barn.Micke, som hatar att plocka delar pĂ„ kullagret och drömmer om en egen motorcykel, som behöver sin frihet och som fĂ„r sparken, vĂ€lter en lĂ„nad mc, röker och ligger med en tjej, allt medan Helena letar efter honom för att berĂ€tta om barnet som de vĂ€ntar.

"Med dessa fyra typer har Annika Thor fÄngat bÄde tidens idealism och dess hÄglöshet, dess upprorsanda och flyktbenÀgenhet." Svenska Dagbladet

"... en trovÀrdig tidsskildring med en drivande berÀttarstil dÀr fokus ligger pÄ dagens och morgondagens drömmar." BTJ

Annika Thor Àr en av vÄra frÀmsta barn- och ungdomsboksförfattare. Hennes böcker har sÄlts till ett flertal lÀnder och har Àven filmatiserats och bearbetats för radioteater. Thor har mottagit mÄnga priser och utmÀrkelser för sitt författarskap, bÄde i Sverige och utomlands.