(410)

Norrskensnatten

ljudbok och e-bok


Andra boken i Kiruna-trilogin

»En stark, gripande deckare.« Bengt Eriksson, Deckarlogg

»Det Àr helt omöjligt att slÀcka lampan innan boken Àr slut.« Bokföring enligt Monika

»TrovÀrdigt & med karaktÀrer som gör avtryck.« Agneta NorrgÄrd, P4 VÀsternorrland

NÀr vintern börjar slÀppa sitt grepp om gruvstaden Kiruna vaknar allt till liv. Bilmekanikern Allis har ett nytt jobb pÄ bilprovningen och ett förnyat hopp om framtiden. Men samtidigt hemsöks hon om nÀtterna av plÄgsamma minnen frÄn det förflutna.

NÀr pÄsken kommer ger sig Allis ut i fjÀllvÀrlden med sin farfars gamla pimpelark för att rensa huvudet och komma bort frÄn stadens snöslask. Dagarna tillbringar hon pÄ isen, hon fiskar och Äker pÄ skidturer. PÄ kvÀllarna Àr det mÄnljus och sprakande norrsken.

SÄ hörs en kvÀll ett dÄn mellan de snöklÀdda fjÀllbranterna. Det betyder att ett ovÀder Àr pÄ vÀg, det har farfar lÀrt henne. Men det Àr inte bara snöstormen som Àr pÄ vÀg mot Allis under Ärets sista norrskensnatt - och det Àr inte bara i mardrömmarna som det förflutna hÄller pÄ att hinna ikapp henne...

ANNA KURU Àr en svensk deckarförfattare, född och bosatt i Kiruna. Norrskensnatten Àr andra boken i hennes uppmÀrksammade Kiruna-trilogi, efter den hyllade debuten Den första frosten.

»En av Ärets bÀsta deckare.« Lotta Olsson, DN om första boken i Kiruna-trilogin

»Jag Àr alldeles tagen. En av de bÀsta böcker jag lÀst i Är.« Jojjes bokbubbla


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.7

410 recensioner

Anki

2024-01-26

Nja... historien kÀnns tunn, ologisk och ÀndÄ förutsÀgbar. Varför i hela friden skulle alla galningar i vÀrlden vilja ge sig pÄ just Allis? Lo Kauppi Àr dock alltid hÀrlig att lyssna pÄ.

Simon

2023-05-16

Helt okej, men lÀmnar mig rÀtt oberörd.

Lars

2023-05-07

Norrskennatten av Anna Kuru upplÀsta LP Kauppi