(6)

Navarhaugmordet

ljudbok och e-bok


"SkÀrtorsdagen 17 april 1930 fick distriktslÀkaren besök av Halvar Runarvik, som kom körande med en dyblöt och frustande hÀst. Han bad lÀkaren omgÄende följa med till Navarhaug, dÀr Steinar Stormyr antrÀffats nedstucken med en kniv."

NÀr lÀkaren kom fram fanns det inte mycket att göra för Stormyr, som genomdrÀnkt av blod avled snart dÀrefter. LÀkaren ÄtervÀnde hem, och rapporterade Àrendet till den lokala polisen, som tog över undersökningsarbetet.

Steinar Stormyr var en stor karl, och att hamna i brÄk med honom var ingenting som gjordes lÀttvindigt. Obducenten kunde konstatera att det knivhugg han fÄtt hade utdelats med stor kraft, sannolikt var gÀrningsmannen Àven han en stark man. Snart hittar polisen en misstÀnkt, men utredningen kantas av svÄrigheter och mordet blir inte lika lÀtt att lösa som polisen först trott.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.