(2)

Naken: En antologi om sorg

e-bok


Sorgen Àr oundviklig. Orsakerna skiftar. I den hÀr boken skriver nio personer om hur de drabbats och hur de gÄtt vidare med sin sorg. Det handlar om skilsmÀssa, sjÀlvmord, sjukdom och död. En dotter sjunger italienska sÄnger med sin döende far, en annan dotter sörjer hur livet utföll för hennes mamma. I en familj finns en hemlig storebror och en kvinna slungas mitt i livet tillbaka till sin barndom och förÀldrarnas skilsmÀssa. NÄgon har en sorgekista och kikar ibland in under locket. En man drömmer om sin mamma:

NÀr min mamma hade dött började jag drömma om henne. Men det var inga sorgsna eller tragiska drömmar! TvÀrtom. Jag drömde att mamma var ung, en vacker och spenslig flicka som tyckte om att dansa och sprattla med benen. Hennes ansikte liknade det ansikte hon hade i ungdomsportrÀttet som hÀnger pÄ vÀggen i mitt arbetsrum. I min dröm Àr hon ofta sprallig (jag sÄg henne aldrig sprallig i verkligheten) och ganska erotisk, faktiskt. C. Andersson

De medverkande Ă€r Claes Andersson, Lena Barner-Rasmussen, Jeanette Björkqvist, Buster Hongell, Emma Juslin, Katarina Stolt, Charlotte Sifwert, Maria Turtschaninoff och Marianne Zilliacus. Redaktören för antologin, Mikaela Sonck, deltar ocksĂ„ med en text. Åsa Lucander stĂ„r för de finstĂ€mda teckningarna.