(51)

Motiverad : Feedback, mindset och viljan att utvecklas

ljudbok och e-bok


KĂ€nner du nybörjarglĂ€dje — eller kĂ€nner du dig mest dĂ„lig och osĂ€ker nĂ€r du provar nĂ„got nytt? Varför uppvisar vissa kĂ€mpaglöd vid en motgĂ„ng medan andra ger upp?

HĂ€r beskriver Alva Appelgren förutsĂ€ttningarna för att vilja utvecklas — att vara motiverad. Motivation behövs bĂ„de för att pĂ„börja en aktivitet och för att fortsĂ€tta med den, vare sig det Ă€r i arbetslivet, i klassrummet eller i skidbacken. Genom att flĂ€ta samman forskningsrön med situationer i vardagen djupdyker hon i hur vĂ„r motivation pĂ„verkas av andra mĂ€nniskors förvĂ€ntningar och Ă„terkoppling, vĂ„r egen sjĂ€lvbild och individuella drivkrafter. Det handlar om vikten av autonomi, jakten pĂ„ beröm och hur du förhĂ„ller dig till talang och förmĂ„gor.

Boken Ă€r aktuell för dig som Ă€r chef, lĂ€rare eller förĂ€lder, för dig som vill skapa goda miljöer för andras lĂ€rande och utveckling – eller som sjĂ€lv vill reflektera över varför du ibland, och ibland inte, vĂ€ljer att anta utmaningar dĂ€r du kan lĂ€ra dig nĂ„got nytt.



4.0

51 recensioner

Anonym

2023-12-21

För mig var mycket nytt och jag har verkligen lĂ€rt mig massor att anvĂ€nda i mitt yrkesliv och för att hĂ„lla uppe min motivation. Även hur jag kan pĂ„verka andra, bra lĂ€sning!