(210)

Morgon i Jenin

ljudbok och e-bok


Amal Abulheja Àr pÄ besök i sin barndoms Jenin pÄ VÀstbanken tillsammans med sin dotter Sara dÄ Israel ovÀntat gör en rÀd in i det palestinska flyktinglÀgret. NÀr stora delar av lÀgret jÀmnas med marken kastas Amal tillbaka in i det förflutna, till 1967 och tiden för sexdagarskriget, dÄ hennes egen far dödades, hennes bror gick under jorden och hennes mor lÄngsamt slöt sig inom sig av sorg.

Detta Àr Amals dramatiska berÀttelse om den palestinska slÀkten Abulhejas skiftande levnadsöden och en hyllning till den besynnerligt starka, men ordlösa, kÀrlek som fÄr slÀkten att hÄlla ihop under fyra generationer trots svÄra förluster och umbÀranden. Det Àr Àven en skildring av en av vÄr tids mest svÄrbearbetade politiska konflikter, och visar pÄ varje mÀnniskas behov av ett hemland, sammanhang och trygghet.

Susan Abulhawa föddes i Kuwait av palestinska förÀldrar pÄ flykt frÄn Israel efter sexdagarskriget 1967, men bor sedan tonÄren i USA. Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott och romanen Àr översatt till ett tjugotal sprÄk.


UpplÀsare: Cecilia Nilsson
LĂ€ngd:

4.3

210 recensioner

Marwa

2024-04-29

Jag har inga ord.

Anonym

2024-03-16

Palestiniers historia och öde sen Israel med vÄld började överta Palestina. LÀrorik och drabbande.

Besart

2022-09-07

Att vĂ€rlden fortsĂ€tter ignorera Palestina och den skrĂ€cken som pĂ„gĂ„r tom idag 😱