(79)

Morden i London

e-bok


LÄngt ifrÄn det bekvÀma och vÀlbÀrgade Baker Street rör sig Arrowood, i ett London prÀglat av vÄld, dÀr ondskan stÀndigt lurar bakom hörnet.

Det Àr 1896 och i London syns den berömde Sherlock Holmes ofta pÄ löpsedlarna. Han löser fortfarande mysterier Ät Londons aristokrati. Men bland arbetarbostÀderna och de smÄ gatustÄnden i det fattiga södra London arbetar detektiven William Arrowood med vÄldsammare, mindre glamorösa och mycket sÀmre betalda uppdrag.

NÀr paret Barclay anlitar honom för att hitta deras försvunna dotter Àr Arrowood övertygad om att det inte kommer att dröja lÀnge förrÀn han och assistenten Barnett lyckats med sitt uppdrag. Men snart inser de att fallet Àr sÄ mycket mer komplicerat Àn sÄ. Försvinnandet Àr bara början pÄ en rad fansansfulla hÀndelser.

Morden i London Àr en nyskapade, spÀnnande och humoristisk serie om Sherlock Holmes mindre kÀnde konkurrent och ett betydligt mörkare och smutsigare London Àn vi Àr vana att lÀsa om.

***

MICK FINLAY Àr född i Glasgow och uppvuxen bÄde i England och Kanada. Han forskar och undervisar i psykologi vid Cambridge University. Bokserien om Arrowood har översatts till flera sprÄk och toppat listor i en lÄng rad tidningar i USA och Storbritannien.



3.7

79 recensioner

Malou

2021-06-24

JĂ€ttebra

Habla

2020-07-19

SpÀnnande och samtidigt lÀrorikt om den sena viktorianska eran i London.