(33)

Mord i sikte

ljudbok


Den förnÀma adelsfamiljen Gyrth har vÀnt sin ende son ryggen strax innan hans tjugofemÄrsdag, dÄ han enligt familjetraditionen skulle invigts i familjens stora hemlighet i det igenbommade tornrummet.

Unge Gyrth duger inte mycket till utanför familjegodsets skyddande murar och han förvandlas till lodis och uteliggare. Men han har tur, för han blir kidnappad av ingen mindre Àn detektiv Albert Campion, som fÄtt veta att familjen Gyrth kommer att rÄka mycket illa ut om de inte lyckas stoppa ett sÀllskap högt uppsatta och förmögna personer med specialitet att förvÀrva stulna, ovÀrdeliga konstföremÄl till sina privata samlingar.

Tillsammans med den lite udda detektiven Campion och dennes tvivelaktige men trogne betjĂ€nt Lugg, bilar unge Gyrth ner till det stora familjegodset i Suffolk. DĂ€r upptĂ€cker de att en planerad stöld av en tusenĂ„rig klenod som familjen fĂ„tt i uppdrag att av kungafamiljen att förvalta, snart förvandlas till en ohygglig och kuslig mordhistoria


Agatha Christie, Margery Allingham, Ngaio Marsh och Dorothy Sayers anses vara nÄgra av de ursprungliga Queens of Crime. De fyra deckardrottningarna uppfann den moderna deckargenren och har lÀsts vÀrlden över. Storytel Àr stolta över att presentera nÄgra av deras mest kÀnda verk med ljudboksdrottningen Katarina Ewerlöf som upplÀsare.

De hÀr Àr de ultimata mysdeckarna, sÄ kryp upp i soffan med en kopp te och njut!



3.9

33 recensioner

Yvonne

2022-02-15

VÀlskriven och underhÄllande.