(41)

Miraklet

ljudbok och e-bok


”HjĂ€rtskĂ€rande & fĂ€ngslande." New York Times

Anna Àr elva Är och bor med sin djupt troende familj pÄ den irlÀndska landsbygden. Trots att hon helt slutade Àta för fyra mÄnader sedan verkar hon vara vid god hÀlsa. Hennes familj tror att hon Àr utvald av gud, och att hon kan komma att bli Irlands första helgon pÄ över 500 Är.

Fallet vÀcker stor uppmÀrksamhet i hela landet och journalister och turister flockas kring stugan dÀr hon bor. Dit kommer ocksÄ sjuksköterskan Lib som ska vaka över Anna för att se till att det inte Àr nÄgot fult trick. De tvÄ utvecklar ett slags vÀnskap och Lib blir alltmer orolig.

Anna fĂ„r verkligen ingen mat i alla fall inte vad Lib kan se men med tiden börjar hon uppvisa diffusa och skrĂ€mmande symptom


‹‹

EMMA DONOGHUE Ă€r född och uppvuxen pĂ„ Irland, men bor numera i Kanada. Hennes kritikerrosade och bĂ€stsĂ€ljande Room, som hon skrev i efterdyningarna av det uppmĂ€rksammade Fritzl-fallet i Österrike, nominerades till Booker-priset. Filmen med samma namn, som Donoghue ocksĂ„ skrev manus till, har vunnit flera priser, bland annat en Oscar för bĂ€sta huvudroll.


UpplÀsare: Sofia Berntson
LĂ€ngd:

3.9

41 recensioner