(1)

Mira blir orolig

ljudbok


Mira Àlskar hÀstar! PÄ sin födelsedag fick hon en alldeles egen hÀst som heter Gloria. En dag Àr de ute och rider med pappa och hans hÀst. Mira försöker fÄ Gloria att galoppera, men Gloria vill inte. Hon verkar trött och slö. Mira blir orolig. Gloria Àr vÀl inte sjuk?

Mira blir orolig Àr Ànnu en bok i serien Mira och Gloria. Den Àr ett mÄste för alla hÀsttokiga! I slutet av boken fÄr man lÀra sig hÀstens kroppsdelar, och vad delarna pÄ sadel, trÀns och grimma heter.

Boken har mÄnga hÀrliga illustrationer i fyrfÀrg. Den Àr extra lÀttlÀst, och vÀnder sig till lÀsare frÄn 7 Är.

Danska författaren Birgitte Bregnedal brinner för att fĂ„ Ă€nnu fler barn och unga att Ă€lska böcker. År 2013 vann hon kulturministeriets Drengelitteraturpris för en av sina noveller, och sedan tog karriĂ€ren fart. Efter detta har hon skrivit flera böcker och bokserier som blivit vĂ€l mottagna bĂ„de i Danmark och utanför landets grĂ€nser.

Illustratören Lotte Nybo fick redan i skolan höra av en lĂ€rare: ”Du blir författare eller illustratör.” Och lĂ€raren fick rĂ€tt. Lotte har bĂ„de skrivit och illustrerat böcker. Hon har bland annat arbetat med serietidningen Kalle Anka, och hennes debutbok som kom 1990 vann första pris i en skandinavisk bilderbokstĂ€vling.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.