(66)

Minneslunden

ljudbok och e-bok


Efter en turbulent uppvÀxt, med stÀndiga konflikter mellan sig och sin mor, flyr Beth Dublin och flyttar till London. DÀr skapar hon ett nytt liv för sig sjÀlv - fritt frÄn tunga kÀnslor och ord som sÄrar. Kontakten med modern Alice Àr i det nÀrmsta obefintlig. Men nÀr Alice drabbas av ett antal slaganfall, och sedermera hamnar pÄ sin dödsbÀdd, bestÀmmer sig Beth för att ÄtervÀnda till Irland och vaka över sin mor. Det Àr deras sista chans till försoning.

NÀr Beth möter Alice, som Àr blott en skugga av sitt forna jag, fylls hon av kÀnslor hon inte vet vad hon ska göra med. Modern kan inte lÀngre tala, men snart gör Beth en upptÀckt som ska komma att förÀndra allt. I en lÄda hittar hon en hög med brev som alla Àr adresserade till henne sjÀlv. Brev som Alice aldrig kommit sig för att skicka. Vad Àr det hon velat sÀga sin dotter i alla dessa Är? Och Àr det tillrÀckligt för att reparera deras relation - innan det Àr försent?

Catherine Dunne, född 1954, Àr en irlÀndsk författare och lÀrare frÄn Dublin. Hennes debutroman "Hela mitt hjÀrta" ("In the Beginning") gavs ut Är 1997 och blev en internationell succé.


UpplÀsare: EvaMaria Oria
LĂ€ngd:

3.5

66 recensioner

Annelii

2022-04-05

En tÀnkvÀrd och fin bok.

nillalilla74

2021-10-05

En bok som fÄr en att tÀnka till en extra gÄng

Mitha

2021-09-27

Intressant vinkling av boken. I slutet av boken, efter moderns bortgÄng, efterlÀmnar hon sig brev till hennes 2 vuxna barn dÀr allting framkommer om moderns förklaringar om hennes liv.