(1)

Midvinterblot

e-bok


Midvinterblot Àr en spÀnnande, smart och vÄldsamt dramatisk fantasyroman som hÄller lÀsaren i ett fast grepp frÄn början till slut. NÀsta del kan inte komma fort nog! Helhetsbetyg: 5, BTJ.Lektör: Lovisa Blomberg

"Den hĂ€r debuten Ă€r nĂ„got alldeles extra." MALIN EDGREN, FÖRFATTARE OM SÄRLING, GrĂ€nsland 1

Vintern vÀgrar slÀppa taget om den lilla bohuslÀnska staden VÀsternÀs, dÀr den övernaturliga invÄnaren - sÀrlingen - Eira Lindberg bor.

Ingen tror lÀngre att kylan har en naturlig förklaring, och osÀmjan mellan mÀnniskor och sÀrlingar vÀxer sig allt starkare.

Den mÀnskliga hyresvÀrden har bestÀmt sig för att inte förnya kontraktet pÄ lokalen dÀr Eira bedriver sin mysiga bokhandel. Samtidigt fÄr hon omskakande nyheter om sin familjebakgrund. SÄ dödas en varulv av ett mystiskt OrdenssÀllskap och VÀsternÀs Flock löper amok.

Det blir starten pÄ en dramatisk hÀndelsekedja som leder till att Eira och den enigmatiska Àlvan Vincent Benedict gör en fasansfull upptÀckt, en som hotar sÀrlingarnas sjÀlva existens.

Och vad Àr det egentligen i hemdimensionen Feeria som oroar VÀsternÀs Àlvor sÄ?

***

Midvinterblot Àr uppföljare till SÀrling, och den andra fristÄende delen i urban fantasy-serien GrÀnsland. E-L Neander Àr född och uppvuxen i Kungshamn, och bor numera i Göteborg med sin familj.