(14)

Metylering

ljudbok


Baserat pÄ den nÀring vi fÄr frÄn födan bör vÄr kropp kunna bilda alla Àmnen sÄ som aminosyror, proteiner, hormoner och signalÀmnen som kroppen bestÄr av och som stÀndigt behöver förnyas. SÀrskilt viktiga sÄdana Àmnen Àr avgiftningsenzymer och antioxidanter som skyddar oss mot kronisk inflammation. Alla dessa Àmnen bildas i en process som kallas metylering.

En störd metylering kan orsaka mÄnga kroppsliga och psykiska symptom pÄ grund av obalans pÄ hormoner och signalÀmnen, försvÄrad avgiftning samt ansamling av homocystein som Àr ett starkt inflammationsframkallande Àmne.

Syftet med denna ljudbok Àr att förklara hur ett begrÀnsat antal kosttillskott kan ges för att balansera metylering hos personer som av olika skÀl saknar Àmnen som behövs för en normal metylering. SÄdana Àmnen Àr bland annat vitaminer som B12 och B6 och mineraler som zink, magnesium och fosfat. Genom att ge dessa Àmnen som kosttillskott Àr det möjligt att lÀka ett stort antal sjukdomar sÄsom Äderförkalkning, högt blodtryck, depression, Ängest, ADHD, nervinflammationer, nervsmÀrtor, allergier och hormonstörningar som PMS och infertilitet - för att bara nÀmna nÄgra.

Patienter med sjukdomar pÄ grund av bristfÀllig metylering behandlas i vÄrden med lÀkemedel som har en symptomatisk och tvivelaktig effekt. PÄ grund av dessa patienters dÄliga avgiftningsförmÄga tolererar de sÄdana lÀkemedel dÄligt och fÄr ofta obehagliga och skadliga biverkningar av dem.

Genom att istÀllet korrigera den underliggande störda metylering med rÀtt kosttillskott kan patienter med mÄnga allvarliga sjukdomar fÄ en effektiv och varaktig förbÀttring.


UpplÀsare: Eva Johansson
LĂ€ngd: