(18)

Metallskallar : en roman om rock & relationer

ljudbok och e-bok


Äntligen kan Sara fĂ„ ett lugnt och harmoniskt liv tillsammans med sin ungdomskĂ€rlek Markus — om hon bara kan komma över sin medelĂ„lderskris. Kanske blir allt bĂ€ttre om hon fĂ„r lira hĂ„rdrock igen.

Markus söker samma lugn i sitt liv. Som nyskild tvÄbarnspappa gÀller det att fÄ ihop vardagen. Men med Sara blir allting tvÀrtom ett smÀrre kaos nÀr hon vill ta igen de förlorade Ären och börjar konkurrera med hans hÄrdrocksband. Vem ska nu styra upp vardagen? Och det blir ju inte bÀttre av att de dras in i kompisarnas gamla kriser och de stökiga ungdomsÄren gör sig pÄminda igen.

Men sĂ„ en vacker dag tar Sara ett drastiskt beslut som ska rĂ€dda bĂ„de kĂ€rleken, vĂ€nskapen och bandet — ett beslut som leder dem frĂ„n hemkvarteren i Årsta till Sweden Rock Festival i Blekinge. Allt kommer att bli bra — om alla bara Ă€r med pĂ„ hennes planer.

METALLSKALLAR Ă€r en relationsroman kryddad med humor, attityd och nostalgi dĂ€r det mesta i livet definieras av rockmusik. Har hĂ„rdrockaren förĂ€ndrats — eller Ă€r det vĂ€rlden runt omkring som inte lĂ€ngre Ă€r densamma?

DAN NILSSON Ă€r född 1971 i skĂ„nska Eslöv, dĂ€r han vĂ€xte upp med att lyssna pĂ„ musik och spela i olika rockband. Som vuxen fortsatte han med musiken i rollen som hĂ„rdrocksrecensent, men framför allt utvecklades han som journalist och tidningsmakare. Han Ă€r ocksĂ„ utbildad manusförfattare för film och tv, samt har skrivit spĂ€nningsromanernaBevakaren(2015) ochJag följer dig(2017). Han bor numera i Årsta, Stockholm, tillsammans med sin familj.


UpplÀsare: EvaMaria Oria
LĂ€ngd: