(8)

Medborgarna

e-bok


Kanske finns det inte nÄgon svensk författare idag som tydligare och mer komplext skildrar utanförskapets mekanismer. Och det i en orolig tid nÀr vi verkligen behöver skönlitteraturens hjÀlp för att förstÄ dem.

Annina Rabe, Expressen

Bromander fördjupar och nyanserar bilden av ett Sverige som alltför ofta och lÀtt glöms bort Hans berÀttelser erbjuder en serie provborrningar i samtidens sediment och visar hur ett samhÀlle i förÀndring löper genom kroppar och medvetanden och fÄr dem att skÀlva. *

Jesper Olsson, SvD

Bromander lurar oss skickligt att sympatisera med personer vars handlingar kan vara nog sÄ avskyvÀrda. Petter Larsson, Sydsvenskan

Konstant uppslukande Tillsammans skapar de nÄgot större, en muralmÄlning av ett stycke nutida Sverige.

Anders Sjögren, VÀsterbottens-Kuriren

Hans litterÀra styrka och egenart finns nÄgon annanstans Àn i sjÀlva formuleringarna. De bor i den böljande intensiteten, i den vÀntande kollapsen, i ett kynne som inte gÄr att lita pÄ.

Kristina Lindquist, DN

En kvinna tröttnar pÄ otryggheten i bruksorten dÀr hon vuxit upp och gÄr med i ett medborgargarde.

TvÄ smÄlÀndska heroinister reser till Göteborg för att reglera en skuld.

En minkfarmare patrullerar bland burarna och lÄter handlampans sken svepa över de sovande djuren.

En desillusionerad man reser till Baskien, en gÄng föremÄlet för hans drömmar om frihet, men hittar nÄgot annat bortom vapenstillestÄndet.

Henrik Bromanders Medborgarna Àr en novellsamling om mÀnniskor hÀr och nu, dÀr han fortsÀtter att utforska livet pÄ samhÀllets sÀllan belysta skuggsida. Det Àr hans andra bok pÄ Weyler efter den hyllade romanen Skymningstid.



4.0

8 recensioner