(72)

Medan giftet sprider sig

ljudbok och e-bok


Medan giftet sprider sig av Steineck & Bretzer

I ett jourrum pÄ Hvidovre Hospital i Köpenhamn hittas en svensk lÀkare död. Zarha Alipour var ung och ambitiös. Hon bodde hemma hos förÀldrarna i Malmö, brÄkade med sin bror och dejtade en riktig bad boy. Hon hade allt att leva för. Nu Àr hon borta.

PĂ„ en tidningsredaktion i Malmö fĂ„r journalisten Anders Bergström nyheten och skriver en notis om dödsfallet. Det var sĂ€kert sjĂ€lvmord. Eller sĂ„ var hon vĂ€l sjuk? Än anar han inte att den lĂ€kare som dött Ă€r nĂ„gon han kĂ€nner vĂ€l.

Polisen ser genast kopplingar till familjens muslimska hÀrkomst och snart surrar det pÄ nÀtet om hedersmotiv. Men Anders vÀgrar tro det, han kÀnner ju Zarhas familj. Han lovar dem att söka svaret pÄ vad som lÄg bakom hennes död.

Medan giftet sprider sig rör sig i den dynamiska regionen kring Malmö och Köpenhamn. Det Àr en spÀnningsroman om yrkesmÀssig press, om fördomar och om den kriminella miljö som förknippas med Malmö.



3.3

72 recensioner

Poul

2024-04-22

En solid debut. Der er spÊnding til sidste (eller nÊstsidste kapitel). Giver er interesant indblik i lÊge/forskningens verden pÄ en trovÊrdig og indsigtsfuld mÄde. Det bliver spÊndende at fÞlge Steineck & Bretzner - men der skal mere til 5* i nÊste bog.

Mikael

2024-02-21

Kunde inte med upplÀsaren.