(109)

Med liv och lust

ljudbok och e-bok


Tv:n visar Perry Mason och hos barnmorskan Stina och hennes kolleger har mĂ€nnen börjat vilja vara med vid förlossningarna. LĂ€karfrun Nancy, numera reporter pĂ„ Ekstad-Tidningen, bevakar den senaste tidens brĂ€nder som skapar oro bland ortsborna. Är det en pyroman som Ă€r i farten?

För syster Greta vankas snart pensionen efter ett lÄngt yrkesliv. SextonÄriga Marianne ska ta realen, men drar inte jÀmnt med styvmor Dorran. Och syster Ella-Kristin trivs, bÄde med jobbet pÄ Akuten och hemma med sin Carl, Àven om de fortfarande bara Àr tvÄ.

Fast skuggor finns det förstĂ„s ocksĂ„ i allas vĂ„ra liv. Och trots skyddsnĂ€t alltjĂ€mt bĂ„de utsatta barn och vuxna som far illa. Vardagen pĂ„ ett lasarett rymmer verkligen livets viktigaste skeden, i lycka sĂ„vĂ€l som sorg. De allra flesta tar sig an sina uppgifter – med liv och lust.

Med de tre romanerna om livet kring ett lasarett pĂ„ 50-talet – Ӏn finns det hopp” (2013), ”Livet gĂ„r vidare” (2015) och ”LĂ€tta ditt hjĂ€rta” (2018) – skapade Karin Wahlberg en omtyckt serie kollektivromaner. I den nya, efterlĂ€ngtade ”Med liv och lust” Ă„tervĂ€nder hon till Ekstad. Nu har det hunnit bli 1963 och en ny tid stĂ„r för dörren.

”Fin kollektivroman om vardagsliv pĂ„ (och runt) ett lasarett för sextio Ă„r sedan.” /Femina



4.2

109 recensioner

Anonym

2024-04-12

Fin skildring om sextiotalet i Sverige. Bra upplÀsare.

Ingrid

2024-03-31

LÀngtar efter nÀsta bok!

Boel

2024-03-15

bra skriven men kanske lite vÀl ljum