(28)

Massmord i Norge

ljudbok och e-bok


"Han befanns skyldig till 23 mord och ett mordförsök. Han var anklagad för 25. I samband med polisutredningen hade han erkÀnt 27 mord. Utredarna förhörde honom om mer Àn 60 dödsfall. Under utredningen skrev pressen att man övervÀgde att grÀva upp 200 gravar för att undersöka liken."

GÀrningsmannen var en 46-Ärig förestÄndare pÄ ett Älderdomshem i norska Orkdal. Han begick sina mord genom att förgifta vissa boende i hemmet med curacit, ett gift som bara stannar i kroppen nÄgra dagar efter döden. DÀrmed blev det otroligt svÄrt för polisen att bevisa hur mÄnga förestÄndaren dödat, och man Àr fortfarande inte sÀker pÄ hur mÄnga mord han begÄtt.

Följ polisens egna berÀttelse om hur de till slut lyckades skapa rÀttvisa för en av skandinaviens vÀrsta seriemördare nÄgonsin.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.