(16)

Martyren

ljudbok och e-bok


Varför tog Fredrik Lager livet av sig? NÀr koncernchefen en natt bestÀmmer sig för att hoppa frÄn en bro skakas hans arbetsplats, Göteborgskoncernen TH Leander, i grunden. Lagers frÄnfÀlle hade inte kunnat komma vid en sÀmre tidpunkt. Koncernen stÄr inför en stundande börsnotering och ett chefsligt sjÀlvmord kan aldrig vara bra PR. Men om nÄgot ska utredas, mÄste det göras diskret. Lagers nÀrmsta kollegor sitter pÄ en hemlighet som absolut inte fÄr komma ut - nÄgot som endast fyra mÀnniskor vetat om. Nu Àr de bara tre.

Det blir den unga juristen Meryem Frank som fÄr i uppdrag att reda ut vad som egentligen föranlett den tragiska hÀndelsen. Och det dröjer inte lÀnge förrÀn den röda trÄden leder henne rakt in i ett virrvarr av lögner och korruption. Att Lager varit inblandad i bedrÀgerier blir snart uppenbart. Men vem har han haft med sig? Och hur lÄngt kan de tÀnkas gÄ för att hÄlla det hemligt?

Anna Cederberg Gerdrup, född 1963, Àr en svensk frilansskribent och författare frÄn Göteborg. Hon romandebuterade Är 2009 med spÀnningsromanen "Martyren".