(55)

Marina Bellezza

ljudbok och e-bok


En avfolkad smÄstad i norra Italien, omgiven av nedlagda fabriker. Den ekonomiska krisen har slagit hÄrt mot regionen. Husen stÄr tomma, butikerna Àr stÀngda och Italiens ungdomar föredrar att bygga sin framtid lÄngt hÀrifrÄn.

Marina Àr tjugotvÄ och slÄende vacker. Hon anvÀnder sitt utseende till att söka den uppmÀrksamhet hon aldrig har fÄtt av sina förÀldrar. Hon vill vara en Lady Gaga, en Rihanna, och drömmer om att resa till USA och vara med i X-factor.

Andrea arbetar deltid pÄ biblioteket, men lÀngtar efter ett enklare liv nÀrmare naturen. FörÀldrarna tycker att han Àr misslyckad och jÀmför honom stÀndigt med brodern som Àr forskare i USA.

Trots sina olikheter inleder Marina och Andrea en relation. De förenas i sin strÀvan att förÀndra sina livsvillkor, men deras drömmar ser olika ut.

I sin efterlÀngtade andra roman skildrar Silvia Avallone den generation som vÀxer upp i kölvattnet av Berlusconis Italien och som kastats ut i ett samhÀlle utan förutsÀttningar till ett vÀrdigt liv. Det Àr en berÀttelse om kris, modernitet och tradition, om generationsklyftor och glappet mellan stad och landsbygd, skriven med samma sprÀngkraft och energi som succédebuten StÄl.

Silvia Avallone (född 1984) debuterade med romanen StÄl som vÀckte stor uppmÀrksamhet. Boken har sÄlt över 300 000 exemplar i hemlandet och blivit en internationell bÀstsÀljare.

Hon bor i Bologna.

Originalets titel: Marina Bellezza

ÖversĂ€ttning: Johanna Hedenberg