(0)

Margareta : drottningen som visste vad hon ville

e-bok


Drottning Margareta (1353–1412) var en stor europĂ© – och en stor svensk. Hon var dotter till Valdemar Atterdag och föddes alltsĂ„ som dansk prinsessa. Margareta vĂ€xte upp hos den heliga Birgittas dotter MĂ€rta och sĂ„ smĂ„ningom blev hon drottning över bĂ„de Sverige, Norge och Danmark. Hon lyckades med det som mĂ„nga nordbor drömt om – att stoppa det tyska herravĂ€ldet och skapa lag och ordning i ett enat Norden, som dessutom blev Europas största stat.

I Margareta – Drottningen som visste vad hon ville levandegör Dag Sebastian Ahlander Ă€nnu ett stycke svensk historia. Han berĂ€ttar om drottning Margaretas mĂ€rkliga liv med ett brinnande engagemang och en trovĂ€rdighet som gör att lĂ€sningen roar bĂ„de barn och vuxna.

Dag Sebastian Ahlander Àr diplomat och författare. Han debuterade 1997 som ungdomsboksförfattare med Kristina och har sedan dess skrivit ytterligare fem böcker om svenskar som blivit kÀnda och omtalade i Europa. Han har tidigare givit ut En pappas dagbok och Spelet om Baltikum.