(0)

Mannen i rummet

e-bok


En universitetsstudent tillbringar det mesta av sin tid i ett litet rum med markant mögellukt. Ett sökande och en obestÀmbar lÀngtan driver honom, och samtidigt lockas han av udda personer som liksom han sjÀlv tacklas med de stora frÄgorna.

En natt vaknar han upp till bilderna frÄn en tv-dokumentÀr om den första atombomben och dess upphovsman Robert Oppenheimer. Ett ögonblick tycker han sig se nÄgonting fantastiskt, hela vÀrldens framtid inkapslad i en kula av metall. DÀrefter pÄbörjas vad som ska komma att bli ett nÀst intill maniskt försök att skriva en bok för att lösa gÄtan Oppenheimer.

Senare trÀffar han fotografen Pavel, som arbetar med att slutföra en serie bilder av döda mÀnniskor - vissa arrangerade, vissa verkliga. Pavels önskan Àr att det sista fotografiet ska vara det av hans egen döda kropp hÀngande frÄn taket. Men han behöver hjÀlp av nÄgon som kan ta bilden.

Dimitris Alevras andra roman Mannen i rummet Àr en bÄde lÄgmÀld och omvÀlvande berÀttelse om mÀnniskan och döden.

Parallellt med romanen Mannen i rummet ges huvudpersonens Anteckningar om Robert Oppenheimer ut som bestÀllningstryck och e-bok.