(610)

Män ur mörkret

ljudbok och e-bok


Nu i ny uppläsning av Reine Brynolfsson!

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. Tre dygn senare kommer hans fru hem från en resa och hittar honom död i en av däckstolarna – bunden och torterad. Dagen därpå upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalat sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

De anhöriga tar för givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Men Fredrik Broman och hans poliskollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, dna eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från alla håll. Nu måste gärningsmannen gripas – innan fler offer skördas.

”Män ur mörkret” – sjunde delen i serien om Fredrik Broman – är en gastkramande berättelse om hämnd och förräderi.

”Redan i första kapitlet lyckas han få mina nerver att rista till och de fortsätter att vara spända som fiolsträngar till den dramatiska upplösningen. Det här är en mycket skickligt uppbyggd och välskriven kriminalroman.” Aftonbladet

”Öns deckardrottningar får ursäkta. Gotlands främsta deckarförfattare heter fortfarande Håkan Östlundh.” Kvällsposten

”Östlundh lyckas som vanligt blanda en spännande kriminalhistoria med kritik av ett allt vanligare samhällsproblem. Storyn är som vanligt bra … Alla berättelserna om Fredrik Broman känns fräscha och inspirerande.” Skaraborgs Allehanda



3.9

610 recensioner

Michael

2023-12-26

Spännande tråkigt att serien slutar

Susanne

2023-12-23

Tycker att författaren skriver bättre och bättre för var bok.

Josef

2023-12-16

Östlundh vet verkligen att variera de berättelser han levererar… Nu #8 — den sista jag hittat. Och att Reine läser gör inte upplevelsen annat än väldigt bra!