(1)

Majas morsas kompis sambo

e-bok


en gymnasieskola

ett par sammanbrott

nÄgra kÀrlekshistorier

en handfull svek

mycket rÀdsla

Ànnu mer lÀngtan

och Ànnu mer lÀngtan

Lena minns ingenting som har hÀnt i oktober. "Oktober Àr kanske mÄnadernas motsvarighet till tisdagar. Tisdagar bara finns, men lÀmnar inga spÄr."

Vid nÀrmare eftertanke hÀnde det ganska mycket i oktober. Margareta Spegel som började grÄta framför whiteboarden och den dÀr tjejen som gick natur, vad var det som hÀnde med henne egentligen? En dag satt hon i soffan i korridoren, bara satt dÀr, med tom blick och öppen vÀska och alla grejer som hade ramlat ur vÀskan. Hon kom aldrig tillbaka till skolan.

Och allt det dÀr andra som hÀnde. Charmören Marcus lÀngtan efter lockhÄriga Cecilia och hans svek mot henne. Och morsan som har slagit för sista gÄngen. Och Majas och Tomas besök i Stockholm hos Majas morsas kompis och hennes lÀskiga sambo.

Och allt det dÀr andra som inte hÀnde men hade kunnat hÀnda om de hade vÄgat kasta maskerna och vÄgat mötas. Om Marcus hade vÄgat frÄga Tomas, om Tomas hade vÄgat sÀga som det var till Maja, om Emmely hade slÀppt in Armin och om Margareta Spegel hade stÄtt upp för sig sjÀlv. DÄ hade allt varit annorlunda.

Elva noveller som stÄr pÄ egna ben men som ocksÄ hÀnger ihop. Precis som mÀnniskorna i dem.