(44)

Magikernas land

e-bok


Magikernas land Àr den nervkittlande och hÀpnadsvÀckande avslutningen pÄ Magikerna-trilogin!

Quentin Coldwater har förlorat allt. Han har blivit utkastad ur Fillory – det hemliga och magiska landet frĂ„n hans barndoms drömmar som han en gĂ„ng hĂ€rskade över. Utan nĂ„got att förlora Ă„tervĂ€nder han till Brakebills College dĂ€r allt började. Men man kan inte fly frĂ„n sitt förflutna, och det dröjer inte lĂ€nge förrĂ€n det kommer ikapp honom.

Samtidigt har de magiska barriÀrer som skyddar Fillory börjat falla samman, och barbarer frÄn norr har invaderat landet. Eliot och Janet försöker rÀdda sin vÀrld, bara för att upptÀcka att situationen Àr lÄngt mer invecklad och ödesdiger Àn de nÄgonsin kunnat ana.

Tillsammans med Plum, en lysande ung magiker med en mörk hemlighet, ger sig Quentin ut pÄ en slingrande resa genom den sjaskiga magiska undergroundscenen. Men alla vÀgar leder tillbaka till Fillory, och Quentin tvingas vÀlja mellan att vÄga möta sina vÀrsta rÀdslor eller offra allt.

Magikernas land Àr en nervkittlande roman och en sagolik berÀttelse om kÀrlek och försoning som pÄ ett magnifikt sÀtt avslutar trilogin om Magikerna, och dÀrmed befÀster trilogin som ett av de stora verken inom den moderna fantasygenren. Magikernas land gick direkt upp som etta pÄ New York Times bÀstsÀljarlista, nÀr den slÀpptes i USA.

”LitterĂ€r perfektion, för dem som vĂ€xte upp med att testa hĂ„llbarheten pĂ„ baksidan av garderoben.”

Erin Morgenstern, författare till Nattens cirkus

”Kasta mobilen i nĂ€rmaste önskebrunn och isoleringstejpa ytterdörren mot vĂ€ttar, försĂ€ljaren och andra störningsmoment. Magikernas land Ă€r magnetisk och krĂ€ver din fulla uppmĂ€rksamhet.”

Gregory Maguire



4.3

44 recensioner

Johan

2022-08-14

BÀttre Àn de första tvÄ, kÀnns mer vuxen och genomtÀnkt. Vissa trÄdar frÄn de tidigare böckerna tas dock inte upp alls eller nÀmns bara i förbifarten, och detsamma gÀller för vissa skeenden i den hÀr boken. Men definitivt lÀsvÀrd om man lÀst de första tvÄ.