(89)

Lysande landning

ljudbok


En stekhet augustidag fÄr fotografen Harry Friberg ett uppdrag vid LindarÀngens till hÀlften förfallna och högst pittoreska flyghamn ute pÄ LadugÄrdsgÀrde i Stockholm: han ska fotografera Förenade Flygs skinande nya pontonplan. KvÀllens krÀftskiva för att fira nyförvÀrvet blir en sÀllsynt ogemytlig tillstÀllning. Och nÀr flygdirektören vurpar med sin bil och chefspiloten störtar i havet strax efter start förstÄr Harry att ett fruktansvÀrt brott begÄtts och att det Àr dags att tillkalla kriminalchefen Vesper Johnson.

Lysande landning Àr en deckare i bÀsta Trenterstil - den presenterar en ny tjusig stockholmsmiljö, bjuder pÄ en skarpsinnig intrig som fÄr en lika förbluffande som elegant upplösning och skÀnker dessutom lÀsaren glÀdjen att fÄ bevittna en spÀnnande kapplöpning mellan den lille kokette polisintendenten Vesper Johnson och den gÄpÄige friskusen och pressfotografen Harry Friberg i Àdel tÀvlan om vem som ska hinna först i mördarens spÄr.


UpplÀsare: Martin Halland
LĂ€ngd:

3.8

89 recensioner

Elina

2024-01-31

Gillar Stockholmsskildringen

Åsa

2022-05-26

Lite seg men spÀnnande

GĂ€st

2022-01-27

Klassisk film noir i bokform. Mycket lÀsvard med mÄnga bottnar och snabba vÀndningar. Ett plus Àr dem mÄnga stockholmsskildringar Trenter vÀver in i berÀttelsen. Bra upplÀsare.