(379)

Lyckohjulet

ljudbok och e-bok


Arne Hildeng hittas död pĂ„ sin lyxyacht Storebro som ligger förtöjd i hamnen i SkĂ€rhamn. Ombord finns ocksĂ„ Andrea, hans hustru. Är hon mördaren? Eller kan det vara nĂ„gon annan i familjen Hildeng? Spaningschef Greger Thulin blir Ă€n mer förvĂ„nad nĂ€r ytterligare en Storebro lĂ€gger till vid kajen. Ur den bĂ„ten kliver Arne Hildengs bror Jon och hans fru Mette upp pĂ„ kajen. Kriminalkommissarie Katarina Linde lĂ€gger mĂ€rke till att Mette försöker dölja sitt ansikte. Men Katarina ser att blĂ„mĂ€rkena Ă€r fĂ€rska. Samtidigt med dödsfallet i SkĂ€rhamn pĂ„gĂ„r en vĂ„ldsexplosion i Göteborgs undre vĂ€rld. Den illegala spelmarknaden och droghandeln rĂ€cker inte till alla som krĂ€ver en del av kakan. Och nĂ€r gĂ€ngen brakar samman kommer en av gĂ€ngledarna att ha en avgörande roll i Katarinas liv.

Det sÀgs att nÀr speldjÀvulen sÀtter sina klor i dig gÄr inte bara du under, utan du drar med dig din familj i fallet, och i den hÀr spÀnnande thrillern av Ramona Fransson visar det sig att speldjÀvulen inte bara nöjer sig med att krossa en familj.

I Ramona Franssons fjÀrde deckare, Lyckohjulet, lÀr du kÀnna familjerna Hildeng och Caling. VÀlbestÀllda och utÄt sett lyckliga och vÀlmÄende, men det Àr bara en tjusig yta och skrapar man pÄ den ser man i stÀllet förnedring och hat. Och nÀr en av sönerna dras in i Göteborgs gÀngens vÄldsamma och kriminella vÀrld, krackelerar den sista biten av den vackra fasaden.



3.9

379 recensioner

Karina

2024-04-22

SpÀnnande, och en mycket bra upplÀsare.

Barbro

2023-09-01

SpÀnnande
., bra upplÀsare

Josef

2023-08-28

En ”mellanroman” skulle jag kalla den — innan nĂ„got bĂ€ttre