(62)

Lyckans hjul

ljudbok


I ett idylliskt villaomrÄde utanför SÀvesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor - tre kvinnor i olika Äldrar och skeden i livet. Miriam Àr hemmafru med tvÄ utflugna barn. Nina Àr frisör och frÄnskild ensamstÄende mamma till en tonÄrsson. Ellinor Àr en ung mammaledig jurist som just flyttat till SÀvesta nÀr hennes man fÄtt ett attraktivt jobb dÀr.

Tillvaron Àr lugn och till synes hÀndelselös. SÄ flyttar en mystisk kvinna med mÀrkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket fÄr de tre kvinnorna att sluta sig samman.

Ellinor - som mest drar barnvagn om dagarna - mÀrker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. NÀr hon knackar pÄ fÄr hon veta att Miriams man Frank ovÀntat har lÀmnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfÀstet helt och hÄllet. PÄ ett ovÀntat sÀtt fÄr nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan Àven för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vÀndpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfÀlle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv.

Lyckans hjul Àr en berÀttelse om vÀndpunkter och om de vÀgar som pÄ ibland helt ovÀntade sÀtt, leder oss vidare.



4.0

62 recensioner

Kristina

2021-03-03

Vardagliga hÀndelser berÀttade med vÀrme av författaren sjÀlv. SÄ fin.