(23)

Lucias sista resa

ljudbok och e-bok


Sicilien Är 304 efter Kristus. En ung kvinna, Lucia, blir brutalt behandlad och avrÀttad. Men vad hÀnder med Sankta Lucias kvarlevor? Lucias sista resa Àr en kulturhistorisk ÀventyrsberÀttelse, en episk tidsresa och en överraskande roadtrip genom 1700 Är av europeisk historia.

BerÀttelsen börjar med en tom grav i Syrakusa och en förbryllad författare som drivs att ta reda pÄ vad som hÀnt. Vi fÄr följa Lucias resa efter hennes död, genom muslimernas erövring av Italien pÄ 800-talet och vikingen Harald HÄrdrÄdes bortförande av hennes kvarlevor till Konstantinopel. Senare rÀddas de frÄn Napoleons plundringar i Venedig och sÄ smÄningom andra vÀrldskrigets bombningar av samma stad.

Vetle Lid Larssen Àr en prisbelönt författare. Han har givit ut flera böcker i olika genrer, Lucias sista resa var en stor succé i hemlandet Norge dÀr den hyllades av bÄde kritiker och lÀsare, och lÄg pÄ första plats pÄ bÀstsÀljarlistan.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.1

23 recensioner

Mia

2023-08-01

sÄ vÀldigt vÀldigt lÄng och vissa delar mÀrklig

Gunilla

2022-12-26

Det bÀsta med boken Àr Magnus Rosmans fantastiska röst. Intressant historia men vÀldigt mycket krig för att vara en bok om Lucia. Som om författaren egentligen velat berÀtta om nÄgot annat.

Lovis

2022-11-11

Denna bok kÀnns jÀtte osannolik... Samt modernt snack om nÄgon tv serie mitt i allt?? Lyssnat 2 timmar kommer inte lyssna vidare..