(7)

Ljuva september

ljudbok


En ödetomt vid den skÄnska sydkusten, dÀr fiskare förr hÀngde sina Älagarn, ruvar pÄ en mÀrklig hemlighet. Förre byrÄdirektören Karl Konrad Larsson har spÄrat den och tÀnker slÄ mynt av den. Men samma natt som han sÀtter sin plan i verket dyker tvÄ tÀltande unga flickor upp pÄ den fridfulla Àngen. Morgonen efter hittas de tvÄ flickorna brutalt mördade.

En lÄng het sommar kulminerar i Ljuva september. Cesar Amado Sin Fronteras, som leder polisens utredning om campingmordet, fÄr ocksÄ besvÀr med rasism inom polishusets vÀggar. Samtidigt mÄste han försöka lugna sin pappa som i Chile Äterupplever ett annat 11:e september, det vÄldsamma mordet pÄ demokratin, 29 Är tidigare.

"...Det Àr en mycket vÀlskriven bok, vÀl sammanhÄllen och stark i miljöskildringarna. Personteckningarna Àr pregnanta och fÀngslande, inte minst portrÀtten av de aningen udda bifigurerna. Det lovar - som kritikerklicheen lyder - gott inför framtiden. Personligen ser jag fram emot en ny roman med Cesar Amado i huvudrollen."

Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

"Ett dubbelmord, ett försvunnet lik, en mordbrand och en skadskjuten mopedist Àr ingredienser som fÄr en att snabbt vÀnda sidor i en lÀttlÀst och vÀlskriven bok... karaktÀrerna Àr mustiga, lite i Piraten-anda, kufiska original och en försupen begravningsentreprenör som kör tidningar med likbilen pÄ nÀtterna livar upp..."

Lotta Tholin, Kristianstadsbladet

"Tells debut som deckarförfattare Àr underhÄllande pÄ mÄnga sÀtt. Humor blandas med djupaste allvar, personerna Àr vÀltecknade och originella. DrÄpliga hÀndelser blandas med ond brÄd död och spÀnningen hÄlls vid liv trots att skrattet alltid finns nÀra. Bland de riktiga pÀrlorna i boken Àr beskrivningarna av bipersonerna och hÀndelserna som pÄgÄr lite i periferin. HÀr skapas levande mÀnniskor som ofta har udda och ibland ytterst originella inslag. SprÄket Àr rappt och drivet och det Àr med stigande fascination man snabbt vÀnder blad...MÄtte det snart komma en uppföljare!"

Lise-Lotte Johansson, Jury


UpplÀsare: Martin Nylén
LĂ€ngd:

3.7

7 recensioner

AnnaCarin

2023-09-06

Trevligt sprÄk, lagom komplicerad intrig, ovÀntade vÀndningar och lite nutidshistoria. LÀttgillat.