(1)

Livvakter

e-bok


Boken berÀttar om det svenska sÀkerhetspolisens arbete, i Sverige och runt om i vÀrlden. Bokens huvudpersonen Àr fd livvakt som heter Stefan Ewertson.

Han har arbetat som Polis ca 40 Är, av dom Ären har han arbetat i SÀpo (SÀkerhetspolisen) ca 15 Är. Han har arbetat som livvakt Ät det svenska Kungen och Drottningen under mÄnga Är. För olika statsministrar, och olika presidenter statsministrar mm runt i vÀrlden. Ex i Kungens och Drottningens Statsbesök i Syd-Afrika för att trÀffa Nelson Mandela. I Cuba med Pierre Schori att trÀffa Fidel Castro mm.

Han har ocksÄ varit sÀkerhetsansvarig b.l.a i Atlanta Olympiaden 1996 i USA. I Bosnien under Kosovo kriget för att bilda och bygga upp lokala polisstyrkor dÀr under ett Är, och mycket mer.

Han berÀttar hur sÀkerhetspolisen arbetar. Det hÀr Àr första gÄngen man har skrivit en sÄdan hÀr bok i Norden.

I boken finns med ocksÄ en annan SÀpo man, som har haft viktiga arbetsuppgifter dÀr. Han heter Peter Jonsson, han har ocksÄ arbetat som livvakt i SÀpo under mÄnga Är. Dessutom han har varit mentor Ät det svenska Kronprinsessan Victoria under ett Är, nÀr hon skulle fylla 18 Är och komma in i tronföljarens roll i Sverige. Han har ocksÄ varit det enda utomstÄende medborgare i USA, som har utbildat FBI agenter för krishantering i FBI Academy. Han har fungerat som FBI sambandsman under mÄnga Är mellan USA och Sverige. Han har mycket att berÀtta under sin tid inom Polisen/SÀpo. Han har ocksÄ utbildat sig som krishanterare, och skrivit bok om Àmnet. I boken finns autentiska bilder och dokument med, som har aldrig visats tidigare i nÄgon media.