(7)

Livlina

ljudbok


Lina vill inte leva lÀngre. Hon stÄr och balanserar pÄ en bro och tÀnker hoppa.

I sista sekund rÀddas hon av polisen. Det hÀr skulle inte vara hennes sista försök.

Lina var bara 12 Är nÀr hon försökte ta sitt liv för första gÄngen. SjÀlvskadebeteendet började Ànnu tidigare. Under hela sitt liv har hon kÀmpat med sitt utanförskap och att fÄ kÀnna att hon duger som hon Àr.

Det blev ett liv fyllt av blod, död, snatteri, alkohol och en stÀndig jakt efter en plats i ett samhÀlle som inte förstod henne. OmvÀrlden med vÀnner och familj stod handfallna. De visste inte vad de skulle göra. Lina hamnade i sjukvÄrdens svÀngdörrar. Hon Äkte in och ut frÄn psyket, med rakblad och penna som stÀndiga följeslagare.

LivLina Ă€r Lina Larssons första bok. Det Ă€r en sjĂ€lvbiografi byggd pĂ„ hennes egna dagboksanteckningar, dikter och andra texter om ett liv med psykisk ohĂ€lsa. Hon Ă€r född 1990 i Östersund, dĂ€r hon idag bor pĂ„ ett SOL-boende. Med sin bok hoppas Lina att nĂ„gon ska fi nna ett stöd i den att den blir en vĂ€n för den som mĂ„r dĂ„ligt men inte vet vad den ska göra. Och om du som hĂ„ller i boken mĂ„r dĂ„ligt, vĂ„ga be om hjĂ€lp och skĂ€ms inte för det. Det Ă€r en styrka att be om hjĂ€lp.



3.9

7 recensioner

Linda

2024-03-25

usch vilken hemsk upplĂ€sarröst! Har ingen kĂ€nsla i rösten! 😑