(8)

Livets vindar

ljudbok


"Han tvekade först, som om han anade vad som fanns i det dÀr byltet. Efter en kort stund gick han sakta nÀrmare, det var inte lÄngt frÄn vÀgen, högst tio meter. NÀr han kom riktigt nÀra och insÄg vad det var frÄga om vÀxte illamÄendet i honom."

NÀr polisen kommer till platsen inser de snart att det rör sig om ett mord. Det sÀllsynt grymma brottet, och sÀttet kroppen var dumpad pÄ tyder pÄ att det inte rörde sig om nÄgon vanlig dispyt. Kriminalteknikerna Lennart Kjellin och Claes Bjernemo pÄbörjar undersökningen, som snart assisteras av Klas Geijer. Han Àr en av de skickligaste poliser som finns att tillgÄ, men hans tjÀnst avbryts stÀndigt av hans förpliktelser mot den svenska försvarsmakten. Geijer Àr sÄ hemlighetsfull gÀllande sina uppdrag att hans assistent börjat skÀmta om att han Àr en spion. Om hon bara visste hur nÀra sanningen hon var ...

Snart leder mordutredningen in Geijer och hans kollegor i ett internationellt spiondrama, dÀr de snart spelar ett högt spel med livet som insats.

Stig Edqvist Àr en av Sveriges mest rutinerade poliser och utredare, under sin mer Àn 40 Är lÄnga tjÀnst inom polisen har han sett mer Àn de flesta. Han har varit chef för Palmegruppen, som utreder mordet pÄ statsministern Olof Palme, som idag Àr en av vÀrldens största polisutredningar. Stig Edqvist Àr utöver detta en hyllad författare, vars böcker Àlskas av lÀsare och kritiker.


UpplÀsare: Dan Bratt
LĂ€ngd: