(3)

Livet efter 40

e-bok


Jakten pÄ ett lyckligare Äldrande!

Varför Àr 40-Ärskriser sÄ pass vanliga att det till och med finns ett begrepp för dem? Varför fÄr mÄnga mÀn pinnben, platt röv och putmage nÀr de blir Àldre och vad kan man göra för att hÄlla kroppen i trim efter 40? Vad innebÀr en förstorad prostata och stÀmmer det att testosteronhalten sjunker hos mÀn nÀr de blir Àldre? Och hur kommer det sig att bilden av en Àldre man ofta Àr den av en ensam och vresig farbror?

Det finns en uppsjö av böcker om klimakteriet, hormoner och vad som hÀnder i kroppen nÀr kvinnor Äldras. Men varför talas det sÄ lite om mÀns Äldrande? Och finns det ens nÄgot som kan kallas för ett manligt klimakterium? Alla de hÀr frÄgorna dök upp i Nisse Edwalls huvud i samband med att han sjÀlv passerade 40-strecket och krisen var ett faktum.

Han beslutade sig för att skriva boken Livet efter 40 en guide för mÀn. I den skriver han om allt frÄn vad som hÀnder med kroppen nÀr mÀn Äldras och hur man bÀst sköter sina kort pÄ arbetsmarknaden till hur man vÄrdar sina relationer och hÄller hjÀrnan i trim. Till sin hjÀlp har Nisse en rad framstÄende experter som vÀgleder honom i sökandet efter ett lyckligare Äldrande.

NISSE EDWALL Ă€r skribent, programledare och poddare. Han började sin tv-bana vĂ„ren 2006 genom att leda talkshowen Hej kom och hjĂ€lp mig pĂ„ MTV. Han ledde sedan det direktsĂ€nda underhĂ„llningsprogrammet Bingo Royale tillsammans med Mona Seilitz och Andreas Kleerup pĂ„ lördagskvĂ€llarna i SVT. Även för radiolyssnare Ă€r han en bekant röst frĂ„n program som HĂ„ngla med P3 och Ligga med P3 i Sveriges Radio. Tillsammans med psykologen Anna Bennich svarar han pĂ„ relationsfrĂ„gor varje vecka i Nyhetsmorgons fredagspanel och dĂ€rtill driver han den populĂ€ra podcasten Pappapodden tillsammans med Manne Forssberg.

Röster om boken:

"HÄller hög klass. Jag vill rekommendera den till alla mina manliga vÀnner, men Àven till vÄra Àlskade sambos och fruar." Bloggen Kalaskultur