(100)

Lisbet och Sambakungen

ljudbok och e-bok


Lisbet och Sambakungen Àr en galen, rolig och normkreativ höglÀsningspÀrla! Emma Karinsdotter Àr en ny stjÀrna pÄ humorhimlen och för de skruvade illustrationerna stÄr Augustnominerade Hanna Gustavsson.

Lisbet bor med sin farmor Sambakungen och den bistra piratkatten Sixten i ett vanligt hus pÄ en vanlig gata.Farmor Àlskar geléhallon, att vinna internationella cykeltÀvlingar, glassagne, hemliga agentuppdrag och att tantsnuska med sin gamla flickvÀn, agenten Agatha Fox.

Lisbet Àlskar att rita. Helst saker som inte finns. För det mesta har hon hur kul som helst med farmor. Men ibland blir farmor lite för mycket. DÄ skulle det vara skönt med nÄgon som var lite mer som hon sjÀlv. En dag kommer ett vykort. DÀr hÀlsas Lisbet vÀlkommen till första klass. Farmor beter sig som om nÄgon har dött:"Sommaren har dött, Lisbet. För i höst börjar skolan. Efter det blir det aldrig mer nÄgra somrar. DÄ blir det sommarlov istÀllet, och dom gÄr jÀttesnabbt."Tillsammans bestÀmmer sig Lisbet och farmor att göra sÄ mycket det bara gÄr av den sista sommaren i hela vÀrlden. Men egentligen tycker Lisbet att det ska bli ganska spÀnnande att börja skolan. Hon kanske till och med fÄr en kompis som mest Àr hennes ...

Lisbet och Sambakungen Àr en rikt illustrerad höglÀsningsbok med mycket crazyhumor, inte minst i Hanna Gustavssons fÀrgillustrationer. Men parallellt med de galna upptÄgen stÀlls en allvarligare frÄga: Har man rÀtt att fÄ vara som man vill - Àven om man helst vill vara alldeles vanlig?



4.7

100 recensioner

Irma/Sara

2023-07-24

superbra och jÀtterolig

Anneli

2023-03-13

Mycket uppskattad som höglÀsning för 7-Äriga dottern. Hon skrattade Ät alla tokiga beskrivningar och blev genast sugen pÄ att rita egna teckningar.

Evelina

2021-08-11

Mysig, tokig och knasig.