(0)

Lilla varg

e-bok


Förra vintern var rolig. DĂ„ lekte lilla och stora varg kurragömma i parken och luften var full av iskristaller. Med lilla varg kunde vad som helst hĂ€nda. Men nu Ă€r hon borta och det Ă€r mörkt i alla fönster. Stora varg Ă€r ensam kvar och vĂ€ntar. Kanske gömmer sig lilla varg bara nĂ„gonstans, precis som dĂ„? Bakom nĂ„got av trĂ€den eller nere vid sjön? Stora varg rĂ€knar till tusen och vĂ€nder sig om. ”Nu kommer jag!” ropar hon rakt ut i mörkret.

Sara Stridsberg har skrivit en berörande saga om sorg och saknad, och om minnet av den som nyss fick vÀrlden att glittra. Sara Lundberg har mÄlat vargsyskonens lek med grova oljekritor och fÄngat varje andetag i vargavintern.

De har tidigare gett ut Dyksommar, som utkom 2019 och nominerades till Augustpriset. En bilderbok »som lyser av poetiskt precisa ord och bilder«, skrev juryn.

Sara Stridsberg Àr en av vÄra frÀmsta romanförfattare och dramatiker. Lilla varg Àr hennes fjÀrde bok för barn.

Sara Lundberg, författare och konstnÀr, Àr en av Sveriges mest prisade bilderboksskapare. Hon har nominerats till Augustpriset flera gÄnger och vann senast 2017 för bildromanen FÄgeln i mig flyger vart den vill.