(0)

Lilla guvernanten

e-bok


Brit lÄg med huvudet nerborrat i sin sÀng och snyftade och grÀt. Hon var djupt besviken över att hon inte skulle fÄ följa med pÄ vandringen med sina vÀnner, trots att hennes mamma lovat henne. Nu blev det ett blank nej; de hade inte rÄd. Som vanligt. Alla andra hade alltid rÄd, men inte de.

IstÀllet kom hennes mamma pÄ idén att hon skulle bli guvernant hos en familj. Hon tÀnkte att det skulle vara bra för Brit med lite miljöombyte och dessutom behövde hon en sysselsÀttning. Brit tyckte det var en förtjusande plan. Nu skulle Brit kunna tjÀna ihop sina egna pengar och spara ihop dem sÄ att hon skulle kunna vara med pÄ nÀsta Ärs vandring. Hur ska sommaren gÄ för Brit i en vilt frÀmmande stad, omringad av för henne bara okÀnda mÀnniskor? Det blir ett Àventyr hon sent ska glömma ...

Kathrine Lie var en norsk författare verksam under 1900-talets första hÀlft. Hon var Àven flitig tidskriftsskribent. MÄnga av hennes verk riktade sig till barn och unga, men hennes böcker uppskattas idag Àven av en vuxen publik, mycket tack vare hennes trÀffsÀkra beskrivningar av tidsandan som rÄdde i Norge under 20- och 30-talen.